Post uit 2006

Feest! Ik ben aan het koperen blogjubileren! Hoe weet ik dat? Nou, ik lees dezer dagen boeken over bloggen, want ik geef de schrijfcursus Bloggen voor Publiek. Middenin een hoofdstukje met voorbeelden van superduper-blogs, lees ik ‘[..] blogt al sinds 2006(!)’. Mét uitroepteken dus. Als in: dat is al héél lang, lieve lezertjes!

2006..? Wacht ereis eventjes! Ik doe het óók al zo lang! Weliswaar met een onregelmatigheid en onvindbaarheid die ik mijn cursisten niet onderwijs, maar toch. Bij deze lanceer ik de hashtag #blogantiquariaat en re-post ik een post uit 2006: eentje waarin ik doe alsof ik tien jaar ouder ben. Waarschuwing: mét ouderwetsche retro vintagewoorden als ‘DVD-serie’ en ‘Free Record Shop’! Komtie, Uit de Oude Blogdoos:

POWERVEREN – Achter de kassa van de Vrije Platenwinkel op Utrecht CS staan Bob en Tom. Bob en Tom zijn twee ruigharige graatmagere Lowlands-twintigers met een opwekkend blowtje achter de huig. Ik sta de eerste tv-serie-DVD van mijn leven te kopen.
‘Hey!’ zegt Bob, wippend van gymp op gymp, ‘wat een coole rok! Pauweveren!’
Ik ben verrast maar rap van tong: ‘Nee man, dat zijn power veren.’
Bob zou kirren als-ie een meisje was en geen ruigharige Lowlander.
‘Hey Tom, check dat rokkie!’
Tom checkt mijn rokkie en geeft minzaam goedkeuring.
Bob knikt naar mijn DVD.
‘Hey Tom, wie vind jij het leukst?’
‘Die hoofdrolspeelster’.
‘En jij Bob, wie vind jij het leukst?’ Ik heb ook recht van spreken.
‘Die blonde.’
‘Die heeft ook de meeste sex in de serie.’ Ik word steeds gevatterder.
Bob kirt weer op z’n Lowlands.
‘Hm’, bromt Tom, ‘die is toch al in de veertig?’
‘En wát is er mis met in de veertig zijn?’ Ik buit mijn recht van spreken uit tot op het bot.
Tom moet opeens nodig iets rechtleggen tussen de vrije platen en Bob is mijn fan voor het leven. ‘Sooo hey, als dat geen afdruipen is!’

De pauweveren omhelzen mijn kekke 36-jarige achterste (dat dus kan doorgaan voor een ont-zet-tend strak veertigerskontje) nog eens extra trots terwijl ik Bob een suave groet breng en zwierig de zaak uit loop. Trein gemist. Who cares. Ik en mijn veren zijn cool.

Gerelateerde artikelen